اهداف طرح هدفمند کردن یارانه ها
?) تحول اقتصادی
دکتر احمدی نژاد وقتی دولت را از خاتمی تحویل گرفت، گفت بزرگترین آرزوی من هدفمند کردن یارانه هاست زیرا او می دید بخش عمده ای از سرمایه دولتی به جای اینکه صرف نوسازی صنایع، ارتقاء تکنولوژی و فن آوری، صرف سرمایه گذاری برای تولید و اشتغال شود به عنوان یارانه ها هزینه می شود و منابع عظیمی در سال از دست دولت و جامعه خارج می شود و اگر این منابع به اقتصاد برگردد و تبدیل به سرمایه های ملی شوند می تواند به عنوان یک مولد در اقتصاد خود را مطرح کند و بر این اساس طرح تحول اقتصادی را در هفت محور: اصلاح امور گمرکی، مالیاتی، ارزی، بانکی، بهره وری، توزیع و یارانه ها را با استفاده از کارشناسان و اقتصاددانان با شیوه جهادی و درگیر نشدن با چالش ها در مبانی نظری، اساس کار خود قرار داد.
?) عدالت، مدیریت مصرف، ارتقاء بهره وری، رفاه اجتماعی و اشتغال
در طرح هدفمند کردن یارانه ها، هدف حذف یارانه ها نیست بلکه هدفمند کردن آن و ایجاد عدالت در یارانه هاست زیرا امروز یارانه ها بیشتر به مصرف اقشار مرفه جامعه می رسد و آنها به علت تمکن مالی از کالاها به قیمت یارانه ای بیشتر استفاده می کنند. هدف دیگر طرح، مدیریت مصرف است. مصرف لجام گسیخته شرکت های دولتی و بنگاه های اقتصادی و تولیدی که امروز چندین برابر استانداردهای جهانی است و مثل خوره به جان درآمدهای ملی افتاده است و آنها را نابود کرده است باید مهار شود و این طرح برای تعدیل مصارف عمومی، دولتی و سازمانی است و هدف دیگر این طرح ارتقاء بهره وری است زیرا دولت هزینه یارانه ها را با نگاه تولید محور صرف نوسازی صنایع و مدیریت دانش و ارتقاء فن آوری و تکنولوژی خواهد کرد و یک حرکت پرشتابی در ارتقاء بهره وری و در نتیجه کنترل تورم بوجود خواهد آورد. بعلاوه سرمایه های سرگردان که چون امواج سرکش بر ساحل اقتصادی کوبیده می شود در مجرائی که کارگزاران ایجاد می نمایند قرار گرفته و در خدمت تولید قرار می گیرند.
?) تبدیل نگاه مصرفی به منابع و درآمدهای ملی به نگاه سرمایه گذاری
جهت گیری اقتصاد ما امروز، مصرف منابع و درآمدها است و نه سرمایه گذاری آنها.طرح تحول اقتصادی دولت و خصوصا محور هفتم آن یعنی هدفمند کردن یارانه ها، در راستای تبدیل جهت گیری اقتصاد از مصرف درآمدها به سرمایه گذاری درآمدهاست و به عبارت دیگر تبدیل درآمد از یک سرمایه زیرزمینی به یک سرمایه روزمینی است تا اقتصاد بیمار این جامعه به یک اقتصاد سالم، چابک و پراشتغال برای نسل کنونی و نسل های آینده تبدیل شود و ملت بجای آن که از سرمایه ارتزاق نماید از سود و بازده سرمایه ارتزاق نماید تا سرمایه حفظ و توسعه یابد و این امر اشتغال و رفع بیکاری و رفاه اجتماعی را توسعه خواهد بخشید. تا سال ???? با فرض هر بشکه ?? دلار، ???? میلیارد دلار برای یارانه بنزین باید هزینه شود اما با این طرح، این مبلغ صرف ساخت وساز، تولید و ایجاد اشتغال خواهد شد.
?) قدمی اساسی برای قطع وابستگی به درآمد نفت
پایین بودن قیمت یارانه ای سوخت و کالاهای اساسی و خدمات و سایر اقلام تحت پوشش یارانه ها اولا مصرف بی رویه را بالا برده است، ثانیا فرصت سرمایه گذاری نسبت به آن را از کف ما ربوده است، ثالثا ما را از خلاقیت و نوآوری و توجه به قطع وابستگی اقتصاد به درآمد نفتی غافل نموده است.
بعنوان مثال ایران نسبت به انرژی های خورشیدی و بادی غنی است اما به علت پایین بودن انرژی فسیلی، از این انرژی ها غافل شده ایم. همینطور درآمد بادآورده نفتی و مصرف آن، ما را از روی آوردن به منابع دیگر برای درآمد غافل ساخته و همین امر سبب شده است تا روحیه خلاقیت، نوآوری و اصلاح الگوی مصرف در جامعه پایین باشد.
?) کاهش مصرف وجهش در تولید ناخالص ملی
نخستین تاثیر هدفمند کردن یارانه ها کاهش ??درصدی مصرف انرژی است که معادل بودجه عمرانی کشور و معادل ایجاد شغل برای یک میلیون نفر است. میزان مصرف انرژی درسال ??، ?? میلیارد دلار و تولید ناخالص ??? میلیارد دلار یعنی به ازای هر یک دلار نفت، گاز و انرژی ? دلار بدست می آوریم درحالی که در دانمارک ?? دلار، انگلیس ?? دلار، ژاپن ?? دلار و ترکیه ?? دلار است. قهرا با این طرح جهش در تولید ناخالص ملی و بازده اقتصادی ایجاد خواهد شد.
? نقش تعیین کننده مردم در اجرای طرح هدفمندی یارانه ها
انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران در گذر از شرایط سخت و گردنه های صعب العبور، مرهون ایفای نقش تعیین کننده مردم و رهبری بوده است. طرح هدفمند کردن یارانه ها نیز یکی از گردنه هایی است که نظام برای تحول اقتصادی باید از آن عبور کند و مردم در این حرکت نیز مانند جنگ تحمیلی، تحریم، جنگ های قومیتی و گروهکی، فتنه سبز و ... نقش تعیین کننده دارند. بر این اساس ملت سلحشور ایران با توجه به محورهای ذیل باید ایفای نقش نماید:
?) بصیرت و هوشیاری
دشمنان خارجی و داخلی دریافته اند که با این طرح، اقتصاد مبتلا به غده سرطانی یارانه های غیرهدفمند، معالجه می شود و برای مردم تحول اقتصادی، رفاه، عدالت اجتماعی و ارتقاء بهره وری را به دنبال خواهد آورد و در نتیجه همبستگی و وحدت ملی و رابطه دولت و ملت مستحکم تر شده و امید دشمنان برای تضعیف وحدت ملی و مخدوش نمودن رابطه دولت و ملت به یاس تبدیل خواهد شد، براین اساس با هجمه رسانه ای درصدد هستند تا با مطرح نمودن اکاذیب و مطالب بی اساس در مورد طرح از جمله افزایش تورم و گرانی و عدم موفقیت آن و القاء شورش مردمی و...، روحیه مردم و در نتیجه پشتوانه مردمی آن را تضعیف نمایند. بنابراین مردم مانند همه مراحل انقلاب باید با بصیرت و هوشیاری توطئه های تبلیغاتی دشمنان را با اعتماد به دولتمردان و تبعیت از رهبری خنثی نمایند.
?) استقامت و پایداری
در این حقیقت تردیدی نیست، ملتی که علیرغم خواست استکبار جهانی قله های عزت، افتخار و قدرت را طی می کند در سر راه خود با سختی ها، مشکلات و موانعی مواجه است که باید با قدرت و استقامت این مشکلات را در نوردد و کنار بزند. ملت سلحشور و مقاوم ایران اسلامی قله های امنیت، شکوفایی علمی و فن آوری و پیروزی در ?سال دفاع مقدس، خودکفایی، ایجاد نهضت بیداری در جهان و صدور انقلاب اسلامی، پیروزی در جنگ نرم، پیروزی در میدان تحریم ها و تبدیل تهدیدها به فرصت ها و... را در سایه صبر، مقاومت و ایستادگی طی نموده و در این راه هزاران شهید، آزاده و جانباز به اسلام هدیه کرده و هزینه های زیادی را پرداخته است، به نحوی که می توان گفت بخش عمده ای از مشکلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی این ملت هزینه های این مقاومت و پایداری است.
طرح هدفمند کردن یارانه ها گردنه ای است برای دستیابی به قله تحول اقتصادی، عدالت اجتماعی و رفاه و بهره وری و قهرا دارای موانع و مشکلاتی است که ملت مانند گذشته با قدرت و استقامت آنها را پشت سر خواهند نهاد.
?) مدیریت صحیح زندگی و صرفه جویی
گذار از زندگی یارانه ای به زندگی تولیدی و مولد و به عبارت دیگر گذار از ارتزاق از سرمایه های ملی به ارتزاق از بازده های سرمایه گذاری سرمایه های ملی امری است که بدون آن اقتصادی مطابق با شان اسلام و نظام اسلامی حاصل نمی شود و این گذار نیاز به یک مدیریت جدید زندگی و صرفه جویی از طرف آحاد ملت دارد. ترک عادت به زندگی توام با اسراف و عدم وجود الگوی صحیح مصرف مستلزم آن است که الگوی مصرف خود را تصحیح و با صرفه جویی و برنامه ریزی دخل و خرج خود را براساس شرایط جدید قیمتها تنظیم نموده و دیدگاه مصرف گرایانه به سرمایه ملی را به دیدگاه تولیدی و مولد تغییر دهیم.
?) نظارت سازنده بر اجرای طرح از ناحیه مردم
ملت شریف ایران نباید نسبت به طرح، نگاه منفعلانه داشته باشد بلکه باید با نظارت و نقد سازنده و بدون تاثیرپذیری از جنگ روانی دشمن، مشارکت و نقش فعالی در اجرای این طرح ایفا نماید. مردم باید بدانند اگرچه دولت موظف است با مدیریت دقیق و صحیح، طرح را بنحو احسن اجرا نماید اما مشارکت عمومی و نقد سازنده مردم دارای جایگاه مهمی درتحقق اهداف طرح می باشد. آرزوی موفقیت برای دولت در اجرای این طرح داریم.
